Portfolio

NST Cihazı Probu

Nst Cihazı Probu

NST NEDİR? NE DEMEK?

Non Stress Test (NST) en kolay tarifi ile anne karnındaki bebek ilgili bilgi sahibi olunan pratik bir uygulamadır. Bebekler, sağlıklı bir gebelikte, annelerinin rahminde en güvenli, en ideal şartlarda büyür. Ancak bazen bebeğe bazen de anneye bağlı sebeplerden dolayı işler yolunda gitmez. Bebeğin anne rahminde iyi beslenememesi, onu besleyen damarların içindeki kan akımının yeterli olmaması, bebeğin içinde bulunduğu amniyotik sıvının azalması ve daha birçok sebepten dolayı bebek sıkıntıya girebilir. Bu, bebek için stress (distress) denilen bir durumdur ve böyle bir durum var ise bunun hemen anlaşılabilmesi gerekir. Çünkü distress durumunda bebeğin kaybı söz konusu olabilir, bazen bebeğin erken dünyaya gelmesi onun anne rahminde kalmasından daha iyi olabilir ve bu kararın alınmasında NST dediğimiz test bize yardımcı olur. Nst Cihazı tamir bakım onarım yedek parça ve kalibrasyon için bize ulaşabilirsiniz.

Ne Zaman ve Nerde Kullanmak Gerekli?

NST hamileliğin 32. haftasından sonra uygulanan bir testtir. Fetal kalp atım hızı kontrolü olarak da bilinen bir Non Stress Test yani NST, bebeğin sağlığını kontrol etmek için kullanılan yaygın bir doğum öncesi testidir.

Uygunlanması,

NST için kullanılan cihazın adı kardiotakografdır. Gebenin karnına biri bebeğin kalp atışlarını, diğeri rahimdeki kasılmaları algılayan iki adet ayrı prob yerleştirilir. Anne adayı elinde de bebeğinin hareketlerini hissettiğinde basması için bir buton vardır. Genellikle 20 dakika boyunca cihaz bebeğin kalp atışlarında meydana gelen değişiklikleri kağıda aktarır.

NST İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

NST değerleri nedir?

Normalde bebeğin kalbi dakikada 120-160 arası atar. Kalp atışlarını belli süre takip ettiğimizde azalıp ve arttığını görürüz. Bu dalgalanma bize bebeğin sağlıklı olduğunu düşündürür. Ayrıca başka bir beklentimiz de bebeğin hareket ettikçe kalp atımının hızlanması ve sonra tekrar normal ritmine dönmesidir.

NST yorumlama nasıl olur?

Bebeğin kalp atışlarındaki dalgalanma olumludur. Bunu reaktif NST olarak değerlendiririz. Bazı durumlarda bebeğin uyuduğu veya bir problemi olduğunda hareketlerini kısıtladığından testte istenilen kriterler görülemez ve o zaman da Non-reaktif NST denilen durum söz konusu olur. Uyuyan bebek ses ya da hareketlerle uyandırılır ve NST düzelir. Ancak bebeğin canlılığını tehlikeye atacak tıbbi bir problem var ise NST düzelmez.

NST’yi kim yorumlar?

NST’yi okuma kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından yapılmaktadır. NST sonucu doğum takibi için çok önemlidir.

NST sancı bilgisi verir mi?

Evet verir. Rahim kasılmaları olarak bilinen sancı takibi NST ile takip olur.

NST’de bebeğin kalp atışları kaç olmalı?

Normalde bebeğin kalbi dakikada 120-160 arası atmaktadır.

NST riskli midir?

NST kesinlikle riskli bir test yöntemi değildir.

NST’de doğum sancısı kaç olmalı?

NST sonucunda 40 mm Hg üzeri ve 20 dakika süreyle en az 3 düzenli sancının olması doğum başlamak üzere olduğu anlamına gelebilmektedir.

Nst Cihazı Probu ve daha detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

WordPress Theme built by Shufflehound.                                                                                                                     © Copyrigh © Tüm Hakları Saklıdır.  AKZEN KALİBRASYON ®
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect. Hemen Ara